Translate

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Bademli Pilav

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 adet tavuk but
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Bademli Pilav Tarifi

    Bademleri 10 dakika önceden suya koyun. Bekleyip yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Daha sonra tavuk budunu yıkayıp üzerine temiz su koyup haşlayın. Haşlanınca tavuk suyunu süzgeçten süzün. Tereyağı ve sıvı yağı pilav tavasın alıp eritin içine bademleri ilave edin. Bir iki dakika kavurun.

    bademli-pilav-tarifi
    Pirinci yıkayıp süzün. Ve tencereye ilave edin. Biraz kavurduktan sonra tuzunu katıp içine ayırdığımız iki bardak sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp fokurdayınca altını kısın. Yaklaşık on dakika sonra pişen pilavı söndürün. Ve demlenmeye bırakın. Bademli Pilav hazır. Afiyet olsun