Translate

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Avokado Ezmesi Tarifi


avokadolu dip sosAvokadoyu ilk yediğinizde sevmemiş olabilirsiniz, ama birkaç şans verin bence. Sonradan çok lezzet bulduğunuz birşey haline gelebiliyor. Satın alırken sert olanları değil, rengi biraz koyulaşmış, yumuşakça olanları tercih etmenizi öneririm. Ortasında koskocaman ve sert bir çekirdeği oluyor; onu çıkarıp geri kalan kısmını kullanıyoruz.


Bu dip sosu, et yemeğinin yanına koyabilirsiniz, sandviçlerinizi arasına sürebilirsiniz, sabah kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine sürebilirsiniz veya çiğ sebze parçalarıyla birlikte yiyebilirsiniz…
Malzemeler:
- 1 avokado
- Yarım limon suyu
- Kırmızı toz biber, tuz, karabiber.
Tüm malzemeleri karıştırn.
Avokadoyu, benim yaptığım gibi çatalla da ezebilirsiniz. Daha kremamsı olsun derseniz robottan veya el blender’ından geçirmeniz lazım.